Beste automatische zeeppomp | De top 5 en de voordelen

by Joost | Last Updated: september 14, 2020

De trends op het gebied van wonen ontwikkelen zich meer en meer en tegenwoordig maakt technologie zelfs al deel uit van alle aspecten van het interieur van een woning.

Zo ook de zeeppomp die nu verkrijgbaar is met een automatische slimme dispenser.

Een moderne keuken of badkamer is van alle gemakken voorzien en een automatische zeeppomp vult dat heel goed aan.

Beste automatische zeepdispenser

Een zeeppomp die automatisch de juiste hoeveelheid zeep geeft is efficiënt, stijlvol en handig.

Maar, welke automatische zeeppomp moet je kopen? In dit artikel zal ik de vijf beste zeeppompjes bekijken.

Maar voordat ik de top 5 automatische zeeppompjes bekijk, moet ik je eerst kort even vertellen waar ik op heb gelet bij het beoordelen.

  1. Het allerbelangrijkste criterium is voor mij nog altijd de kwaliteit van de zeeppomp. Vooral in een huishouden met bijvoorbeeld kinderen, is het belangrijk dat de zeeppomp tegen een stootje kan en vooral heel lang meegaat.
  2. Ten tweede is het erg belangrijk dat hij zuinig in gebruik is, want je kunt zeker wat zeep besparen met de juiste instellingen.

Voor een degelijke kwaliteit ligt het prijskaartje meestal hoger dan gemiddeld, maar hier was ik enigszins op voorbereid en ik heb daarom een aantal verschillende prijsklassen opgenomen in deze review.

Alle eigenschappen die je zoekt in een automatische zeeppompje vindt je in de 101Products Oplaadbare Sensor Zeepdispenser

Deze automatische zeeppomp is heel makkelijk te gebruiken en kan overal geplaatst worden, zowel bij je wasbak in de badkamer als in de keuken op het aanrecht.

Het is een automatische zeepdispenser en dus handsfree! Je hoeft slechts je hand onder de dispenser te plaatsen en er komt vanzelf zeep uit. Dit komt vanwege de ingebouwde sensor en dit is erg handig als je bijvoorbeeld kinderen hebt.

Deze luxe zeeppomp is mooi en van goede kwaliteit. Je kunt zelf instellen hoeveel zeep er precies per keer uitkomt. De inhoud van de zeeppomp is 237 ml en bovendien is deze gemaakt van duurzaam RVS (Roest Vrij Staal).

En het fijnste is misschien nog wel dat hij oplaadbaar is! Via een USB kabeltje laad je deze automatische zeeppomp zo weer op! Geen gedoe dus met batterijen. Dit is handiger en ook nog eens beter voor het milieu.

Het is een automatische zeeppomp met een trendy design die absoluut gezien mag worden.

De automatische zeeppomp waar ik anders voor zou kiezen, als je meer voor een budget keuze gaat, is de Active Care Sensor Zeepdispenser.

De Active Care automatische zeeppomp heeft een inhoud van 177 ml en is een mooi design in de kleur wit. Hij heeft een erg stijlvolle en strakke uitstraling, die helemaal zou passen in een moderne keuken.

De zeeppomp is van stevig kunststof gemaakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat deze na verloop van tijd zal gaan roesten.

Daarnaast kun je de zeeppomp bijvullen via de bovenkant en kun je de batterijen gemakkelijk verwisselen via de onderkant. 

Hieronder een lijst van de 5 beste automatische zeeppompjes:

Automatische zeeppomp Afbeeldingen
Overall beste automatische zeeppomp: 101Products Sensor Zeepdispenser Oplaadbaar

Overall beste automatische zeeppomp: 101Products Sensor Zeepdispenser Oplaadbaar

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste design: Active Care Sensor Zeepdispenser

Beste design: Active Care Sensor Zeepdispenser

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope automatische dispenser: FreeLeven No touch

FreeLeven No touch zeepdispenser

(bekijk meer afbeeldingen)

Simplehuman zeepdispenser Sensor Simplehuman zeepdispenser Sensor - 237 ml - zilverkleurig(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget automatische zeeppomp: Vannons

Vannons goedkope automatische zeepdispenser

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste automatische zeeppompjes beoordeeld

Overall beste automatische zeeppomp: 101Products Sensor Zeepdispenser Oplaadbaar

De 101Products Sensor Zeepdispenser Oplaadbaar is naar mijn mening heel eenvoudig in gebruik. Zelfs de kinderen kunnen deze met hun ogen dicht gebruiken, zonder te knoeien bij het aanrecht of de wasbak.

Je herkent dit vast wel! Die onhandige zeeppompjes, waar je net te veel zeep uit pompt of die in een richting spuiten waar het helemaal niet naartoe moet. Je aanrecht of wasbak zit dan opeens onder de zeep!

Plus de zeeppomp is alweer leeg voor je het weet en de handjes zijn nog gewoon vies!

Zelf de dosering bepalen

Met dezes stijlvolle automatische zeeppomp overkomt dit je nooit meer! De pomp is zo ontwikkeld dat jij de dosering zelf kan bepalen. Zo krijg je altijd de juiste hoeveelheid zeep eruit die jij nodig vindt.  

Verder gaat er nog best veel in de zeeppomp, 237 ml, wat dus wil zeggen dat je niet zo gauw hoeft bij te vullen.

En als dat niet genoeg is, mag je er ook op rekenen dat deze automatische zeeppomp lang meegaat, want hij is van duurzaam materiaal gemaakt.

Mooi design en USB oplaadbaar

Over het ontwerp willen we niet te veel woorden kwijt, want het spreekt eigenlijk voor zich. Met zo een chique design staat deze trendy zeeppomp er helemaal prachtig bij in elke keuken, badkamer of toilet.

En wat deze automatisch zeeppomp misschien nog wel het beste maakt, is dat deze met USB oplaadbaar is. Je hoeft er dus geen batterijen voor te kopen.

Je steekt eenvoudig het USB kabeltje in het pompje wanneer deze leeg is en laadt hem zo weer op.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste design: Active Care Sensor Zeepdispenser

De Active Care Sensor Zeepdispenser haalt zijn inspiratie uit mooie karaffen en kruiken.

Dat design is zeker te zien in deze prachtige automatische zeeppomp. Met de slanke hals en mooie ronde lijnen krijgt het geheel een elegante uitstraling.

De Active Care automatische zeeppomp heeft een hoogte van 22 cm en een inhoud van 177 ml. De sensor van deze zeeppomp zit aan het lichaam, niet ver van het mondstuk.

Overal neer te zetten

De zeeppomp is losstaand, dat wil zeggen dat je hem gewoon op je aanrecht of wasbak kan plaatsen. Hij is zeer stevig gebouwd en bovendien ook nog van duurzaam kunststof gemaakt.

Mocht de zeeppomp per ongeluk een stootje krijgen en van het aanrecht vallen, hoef je niet bang te zijn dat deze stuk gaat.

Zelf bijvullen om het milieu te besparen

Verder kan je heel makkelijk zien wanneer de zeeppomp leeg is en je kunt deze heel makkelijk via een opening aan de bovenkant bijvullen. Bijvoorbeeld met deze heerlijk ruikende en natuurlijke handzeep van Savon de Marseille.

Met deze handige fles kun je telkens precies genoeg zeep in de automatische zeeppomp doen en bespaar je het milieu een hoop verpakkingen.

Ook andere kleuren beschikbaar

Niet te vergeten dat deze zeeppomp ook nog in 3 verschillende kleuren komt, namelijk zwart, wit en zilverkleur. Dus welke kleur jouw interieur ook heeft, deze zeeppomp zal er absoluut elegant in staan. 

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste goedkope automatische dispenser: FreeLeven No touch

FreeLeven No touch zeepdispenser

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze vrijstaande automatische zeepdispenser is ideaal voor het doseren van

Hij vormt een praktische en decoratieve aanvulling op je badkamer of keuken. Sensor werkt op 4x AA batterijen (niet meegeleverd).

Bekijk hem hier bij Amazon

Simplehuman zeepdispenser Sensor

Simplehuman zeepdispenser Sensor - 237 ml - zilverkleurig

(bekijk meer afbeeldingen)

Makkelijk navulbaar, goed afsluitbaar en snelle dosering van zeep.

Hier kun je deze Simplehuman in actie zien:

Een siliconen afsluiting voorkomt geklieder en verstopping. Stel zelf de zeepdosering in, de dispenser gaat tot wel 1 jaar mee met 4 x AAA-alkalinebatterijen (niet inbegrepen).

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope automatische zeeppomp: Vannons

Een goed bruikbare en praktische zeepdispenser met een geïntegreerde bewegingssensor om de juiste hoeveelheid zeep te verstrekken zodra het de aanwezigheid van handen detecteert.

Werkt op batterijen (4 x AA, niet inbegrepen).

Lijken nummer 1 en 2 toch niet iets voor jou en liggen zij toch een beetje buiten jouw budget, dan is de Vannons automatische zeepdispenser een alternatief om te overwegen. 

Zeer praktische automatische zeeppomp

De Vannons automatische zeeppomp is een zeer praktische zeeppomp en staat heel mooi op jouw keukenblad. Het heeft een ingebouwde bewegingssensor, die de uitgifte van de hoeveelheid zeep bepaalt door de handbewegingen te detecteren.

Zelf de hoeveelheid zeep instellen

Aan de bovenkant van de zeepdispenser zit de bediening voor de hoeveelheid zeep die eruit komt. Je kan tot maximaal 5 standen instellen, die je terug kan zien op de LED status display.

Deze zeeppomp werkt op 4 x AA batterijen en heeft aan de onderkant een anti-slip basis. Verder heeft deze een inhoud van 520 ml en een hoogte van 21 cm.

Bekijk hem hier bij bol.com

Automatische zeepdispensers beoorde... x
Automatische zeepdispensers beoordeeld
Waarom is een automatische zeeppomp zo handig?

Met de genoemde automatische zeeppompen kun je altijd snel en efficiënt jouw handen wassen. Het handige aan een automatische zeeppomp is dat je het pompje niet hoeft aan te raken om er zeep uit te krijgen.

Via de bewegingssensor in de zeeppomp wordt het pompje in werking gesteld. Je hoeft er dus enkel je handen voor te houden en de zeep komt eruit. Je kunt ook vaak zelf instellen hoeveel zeep dit per keer is.

Zonder contact hygiënischer

Omdat je hierbij de pomp zelf niet hoeft aan te raken, maakt het het handen wassen nóg hygiënischer.

Een zeeppomp in huis, of het nu in de keuken of de badkamer is, is vaak een veel gebruikt item. Verschillende handen die van alles hebben gedaan komen er langs.

Al deze handen kunnen bij een automatische zeeppomp dus zorgeloos zeep verkrijgen zonder de handen van de ander wellicht te bevuilen.

Er vindt hier geen contact plaats, dus ook geen uitwisseling van bacteriën. Zo wordt het handen wassen nog schoner en zelfs een beetje leuker!

Zeker voor kinderen erg aan te raden

Zelfs kinderen zullen een automatische zeeppomp graag gebruiken. Hoe spannend dat de zeep er automatisch uitkomt! Alsof je een klein robotje in je huis hebt staan.

Jouw kinderen zullen maar al te graag hun handen wassen. Dit saaie taakje is opeens een waar avontuur geworden.

Wist je dat het op de correcte manier wassen van de handen diarree bij kinderen vermindert met 50% en luchtweginfecties met  25%?

Wat zijn de voor- en nadelen van automatische zeepdispensers?

Een automatische zeepdispenser is erg praktisch. Hieronder zetten we alle aspecten nog eens op een rijtje:

Voordelen

Nadelen

Lees hier verder over de voordelen van automatische zeeppompen!

Beste automatische zeeppomp zeker voor kinderen leuk

Hoe werkt een automatische zeepdispenser?

Infrarood sensoren detecteren infrarood energie die wordt uitgestraald door iemands lichaamswarmte. Wanneer handen in de buurt van de sensor worden geplaatst, fluctueert de infrarood energie snel.

Deze fluctuatie zorgt ervoor dat de pomp de aangegeven hoeveelheid zeep activeert en afgeeft.

Kunnen zeepdispensers worden gebruikt voor handdesinfectie? 

Het simpele antwoord is ja, maar check altijd de gebruiksaanwijzing.

Hoe ontstop je een automatische zeepdispenser?

Spoel een grote hoeveelheid heet kraanwater door het pomp-rietje en de kop om alle achtergebleven resten zeep te verwijderen. Als het nodig is laat je het rietje eerst even weken.

Conclusie

Bij het zoeken naar de beste automatische zeeppompen zijn wij erachter gekomen dat het aanbod aan zeeppompen enorm groot is. Er is keuze uit

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is een automatische zeepdispenser een praktisch hulpmiddel. De zeep die de dispenser gebruikt, is hygiënischer dan een stuk zeep.

Het is ook een mooier en comfortabel systeem dat steeds meer wordt gebruikt, zowel thuis als in het bedrijfsleven.

Omdat ik al had verwacht dat automatische zeeppompjes niet spotgoedkoop zouden zijn, ben ik best verrast dat er toch hele leuke zeeppompjes te vinden zijn tegen betaalbare prijzen.

Daarom gaat onze voorkeur dus uit naar de Simplehuman Sensor Zeepdispenser Oplaadbaar. De voornaamste reden hiervoor is de prijs kwaliteit verhouding.

Het elegante en trendy ontwerp van RVS past perfect in iedere moderne keuken en je kan ook nog zelf bepalen hoeveel zeep er per keer uit komt.

Voor dit bedrag vinden we dit absoluut de beste automatische zeeppomp.

Toch liever een handmatig zeeppompje? Hier hebben we natuurlijk ook naar gekeken. De beste handmatige zeeppompjes vind je hier!